Error message.

News and comments about this board.
User avatar
Newcastle Flyer
Posts: 4503
Joined: Fri Apr 09, 2004 1:20 pm
Location: Somewhere between here, there & anywhere!

Re: Error message.

Post by Newcastle Flyer »

I've noticed when you use the Youtube tag, that the posts don't show the Youtube videos. If it's your post, you have to press edit, and copy the Youtube URL in between the Youtube tags.
White lives matter too.
Australia Day 26th Jan, the most important day in Australia as is 19 April, Cook's discovery of eastern Australia
User avatar
Fleet Lists
Administrator
Posts: 21734
Joined: Sat Mar 06, 2004 12:49 pm
Location: The Shire

Re: Error message.

Post by Fleet Lists »

Example please.
Living in the Shire.
User avatar
Newcastle Flyer
Posts: 4503
Joined: Fri Apr 09, 2004 1:20 pm
Location: Somewhere between here, there & anywhere!

Re: Error message.

Post by Newcastle Flyer »

^^ Fleet Lists, and I hope Boxythingy doesn't mind, but I wanted to find the youtube tags in a post that wasn't mine.

See: https://busaustralia.com/forum/viewtopi ... 0#p1064070
That big space is meant to be a Youtube video using the Youtube video tags.

It's the same in several browser brands.
White lives matter too.
Australia Day 26th Jan, the most important day in Australia as is 19 April, Cook's discovery of eastern Australia
User avatar
ScaniaGrenda
Posts: 484
Joined: Wed Jul 20, 2016 1:46 pm
Favourite Vehicle: Scania,Volvo or Mercedes Buses
Location: Newcastle / Hunter Valley

Re: Error message.

Post by ScaniaGrenda »

TESTING:

https://youtu.be/JYbiP_DOGJQ

Google Chrome: No go, as Newcastle Flyer states there is just a big blank space where the embedded video should be with the start of the Youtube tag missing but the videos address and closing youtube tag are still visible.
Transport from the Hunter Valley & Beyond - cr228l.com
User avatar
Fleet Lists
Administrator
Posts: 21734
Joined: Sat Mar 06, 2004 12:49 pm
Location: The Shire

Re: Error message.

Post by Fleet Lists »

This one now seems to work OK without the TAGS around it
Living in the Shire.
User avatar
Fleet Lists
Administrator
Posts: 21734
Joined: Sat Mar 06, 2004 12:49 pm
Location: The Shire

Re: Error message.

Post by Fleet Lists »

And the one initially reported also contained faulty tags which I hope have now been fixed
Living in the Shire.
User avatar
Newcastle Flyer
Posts: 4503
Joined: Fri Apr 09, 2004 1:20 pm
Location: Somewhere between here, there & anywhere!

Re: Error message.

Post by Newcastle Flyer »

Here is an example of the Youtube tags still not working from one of my posts:


No error whatsoever in the address from my thread here: https://busaustralia.com/forum/viewtopi ... 65#p973765
White lives matter too.
Australia Day 26th Jan, the most important day in Australia as is 19 April, Cook's discovery of eastern Australia
User avatar
Fleet Lists
Administrator
Posts: 21734
Joined: Sat Mar 06, 2004 12:49 pm
Location: The Shire

Re: Error message.

Post by Fleet Lists »

Because you are also using wrong tags - I am not planning to fix everyones tags - that is up to individual editors.

There should in fact be no tags and just the Youtube URL as shown in ScaniaGrenda's post above.
Living in the Shire.
Merc1107
Posts: 802
Joined: Sat Jul 07, 2012 6:38 pm
Favourite Vehicle: High Floor Buses
Location: Perth

Re: Error message.

Post by Merc1107 »

I tested it myself (without posting). Blank still. However, still have Flashcontrol installed on the computer I am writing this from, which shows the video in the test post as a Flash object.
Screen Shot 2021-01-06 at 21.55.20.png
Screen Shot 2021-01-06 at 21.55.20.png (14.99 KiB) Viewed 567 times
Now, I cannot recall the exact specifics of Adobe Flash finally being a thing of the past, but I do believe it was designed to cease working from the End-Of-Life date. That seemed like a possible explanation for why the videos are not showing here until I tried on another board that uses phpBB - and found the video worked fine.

Same video, coded in the post dialog same way:

Code: Select all

[youtube]XMCBwQGjl-4[/youtube]
Some years ago, I believe YouTube warned users that embed function was deprecated. Cannot recall any specifics, so it isn't likely a useful thing to include here.
User avatar
Fleet Lists
Administrator
Posts: 21734
Joined: Sat Mar 06, 2004 12:49 pm
Location: The Shire

Re: Error message.

Post by Fleet Lists »

I am no expert in this area but I believe you could well be right. In the latest one pointed at by Newcastle Flyer, I found it dates back to 2016 so I suspect it would have worked back then. I have now changed it to the latest what I know where only the URL is displayed and then you click on that to display it. It could be that this started recently when we went to the latest version of pppBB while the other board referred to has not yet updated to the latest version.
Living in the Shire.
hornetfig
Posts: 1681
Joined: Sun Aug 01, 2004 4:24 pm

Re: Error message.

Post by hornetfig »

It looks like the Youtube tag was just added as a custom BB code setting. That still embeds the Youtube video using Flash, which is dead. It's probably better to remove this setting and install the MediaEmbed plugin - https://www.phpbb.com/customise/db/exte ... ediaembed/
User avatar
Fleet Lists
Administrator
Posts: 21734
Joined: Sat Mar 06, 2004 12:49 pm
Location: The Shire

Re: Error message.

Post by Fleet Lists »

This is now well beyond me so I have referred it to higher authorities.
Living in the Shire.
Post Reply

Return to “News & Administration”