Page 1 of 1

Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Tue Jun 14, 2016 8:26 pm
by Hawkeye
Noticed that it wasn't a one off, so thought I would post about it. Constantly now, the forum clock/time is 6-7min behind the actual time.

Not sure if this is a forum-wide issue or has something to do where I live (Adelaide, SA)? If someone could help me with this situation or if you're also having the same issue, that would be great :)

Re: Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Tue Jun 14, 2016 9:10 pm
by boronia
It is about 6 mins behind here in Sydney.

This problem was reported a couple of years back. IIRC it was a problem withe the hosting server.

Re: Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Wed Jun 15, 2016 4:31 pm
by Newcastle Flyer
A few weeks back it was only a few minutes out, then some other number of minutes out,

but just before this post at 16:37, this is what the BA clock was showing: 17:06:35, Wed 15 Jun 2016

Re: Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Wed Jun 15, 2016 4:47 pm
by Fleet Lists
Mine is still showing exactly seven minutes out.
Our webmaster investigated this some time ago but I dont know the latest on this.

Re: Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Wed Jun 15, 2016 5:03 pm
by Newcastle Flyer
At exactly 17:08:00 (clock was timed with BBC radio), the ATDB clock was showing 18:06:43, but it does vary.

Re: Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Wed Jun 15, 2016 5:34 pm
by Fleet Lists
But your post was done at 16.31 so how could the time have been17.08???????

Re: Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Wed Jun 15, 2016 7:46 pm
by boronia
His post shows the time as 17:03

Re: Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Wed Jun 15, 2016 7:51 pm
by Lt. Commander Data
boronia wrote:His post shows the time as 17:03

Newcastle Flyer wrote:A few weeks back it was only a few minutes out, then some other number of minutes out,

but just before this post at 16:37, this is what the BA clock was showing: 17:06:35, Wed 15 Jun 2016


Newcastle Flyer's post shows 16:01 for me. Boronia's post at 19:16. My computer clock shows 19:27 at time of posting.

Re: Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Wed Jun 15, 2016 7:52 pm
by Fleet Lists
boronia wrote:His post shows the time as 17:03

I was referring to his previous post.

Re: Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Thu Jun 16, 2016 6:24 pm
by Newcastle Flyer
Fleet Lists wrote:But your post was done at 16.31 so how could the time have been17.08???????

Care to challenge that?

https://www.flickr.com/gp/34023326@N02/7AySe7 ( So there! :mrgreen: )

Re: Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Thu Jun 16, 2016 6:37 pm
by Fleet Lists
Yes but there is also one 4.37 which relates to the 4.31 post - ie a six minutes difference.

Your 5.08 and 5.09 entries both relate to your 5.03 post - again a six minutes difference.

Re: Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Thu Jun 16, 2016 10:25 pm
by Hawkeye
Lt. Commander Data wrote:Newcastle Flyer's post shows 16:01 for me. Boronia's post at 19:16. My computer clock shows 19:27 at time of posting.

Says the same times for me, but says you posted your comment at 19:21 ahaha! I guess it's not that big of a deal, after all it is only out by around 5min 8)

Re: Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Thu Jun 16, 2016 10:40 pm
by Lt. Commander Data
Hawkeye wrote:
Lt. Commander Data wrote:Newcastle Flyer's post shows 16:01 for me. Boronia's post at 19:16. My computer clock shows 19:27 at time of posting.

Says the same times for me, but says you posted your comment at 19:21 ahaha! I guess it's not that big of a deal, after all it is only out by around 5min 8)


It says 1921 for me as well. It's not like it's a paticuarly importnant feature of the board anyway, as computers and phones, etc. have their own clocks. TIme at posting: 22:15.

Re: Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Wed Jun 29, 2016 5:24 pm
by Hawkeye
Update on my situation with this... Board now seems to be displaying the correct time as of my computer clock, time of post is 16.54. Is it fixed for everyone else too or am I the lucky one? :D

Re: Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Wed Jun 29, 2016 6:14 pm
by Newcastle Flyer
Hawkeye wrote:Is it fixed for everyone else too or am I the lucky one? :D
Answer: A few minutes ago: Forum's clock = 19:06:15, computer's clock 18:09:06

Re: Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Wed Jun 29, 2016 6:18 pm
by Fleet Lists
You must still be on daylight saving =Both my computer and forum time were 6/16 just a minute ago.

Re: Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Wed Jun 29, 2016 6:20 pm
by Lt. Commander Data
I can report that the board clock is correct for me now also.

Re: Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Wed Jun 29, 2016 6:55 pm
by boronia
Mine is OK now, within 30 secs.

Likewise, it doesn't really bother me either. I rarely use it

Re: Forum time is always 6-7min behind

PostPosted: Wed Jun 29, 2016 8:16 pm
by Newcastle Flyer
Fleet Lists wrote:You must still be on daylight saving =Both my computer and forum time were 6/16 just a minute ago.
NO I AM NOT. I don't change the board clock.